Människor och platser som ger mig inspiration

Det är med stor tacksamhet och glädje som jag delar med mig av mina upplevelser och även tankar kring livet.
Under min resa i livet har jag träffat på många människor och platser som har berört och inspirerat mig på olika sätt. Här nedan finner du några av dom (klicka på namnen för att komma till respektive hemsida).

Kay Pollak
En av mina största personliga utvecklingsresor började när jag fick Kay Pollaks bok ”Att välja glädje” i min hand. Ända sen jag var liten har jag trott att hur jag mår har berott på alla andras beteenden eller omständigheter runt omkring mig. När jag öppnade boken och läste att all förändring börjar hos mig själv och att min attityd till vad som sker i livet är avgörande för mitt välmående, så började jag allt oftare att tänka positivare tankar och sända ut glädje och kärlek. Jag vet nu att det vi sänder ut kommer tillbaka. När jag också för några år sedan fick möta Kay efter en fantastisk föreläsning med honom så förstärktes budskapet och jag kan lätt plocka fram känslan hur han omfamnar mig och viskar i mitt öra; ”Gulle dig, gulle dig!”.

Boken ”Att välja glädje” ger livet ett nytt perspektiv. Jag rekommenderar den varmt.

Blossom Tainton
Under en träningshelg i Ronneby på STAC träningscenter fick jag glädjen att möta Blossom Tainton. Fokus var kost, träning och attityd. Ett fantastiskt bra upplägg där Blossom höll i yoga, olika träningsformer och föreläsning. Hennes närvaro var verkligen en extra krydda för hela konceptet. Jag fick med mig ny inspiration och kunskap som jag älskar att få dela med mig vidare.
Mitt nästa mål är att följa med Blossom på trainingcamp i Turkiet.

Mia Törnblom
Jag vill också nämna Mia Törnblom som är en av mina förebilder inom personlig utveckling. Hon förmedlar på ett humoristiskt och avslappnat sätt både i sina böcker och på scen bland de viktigaste vi behöver ha för att växa och lyckas som människor, nämligen en god självkänsla. Att göra insättningar på må bra kontot och säga till sig själv varje dag att jag duger som jag är gör mer underverk än vi tror.

Ing-Marie Hagström – Integrativ Zonterapi
En person som har en stor plats i mitt hjärta, som många andra av mina nära och kära har, är min storasyster och själsfrände Ing-Marie Hagström. Hennes kravlösa kärlek och förmåga att lyfta mig som så många andra gör henne till en av de personer som jag är så stolt att få vara nära. Även hennes kunskap och erfarenhet som hon förmedlar inom integrativ hälsa och zonterapi är unik.

 

Brukets godaste
I vackra natursköna Dalsland inte alls långt från mig ligger ett vedeldat stenugnsbageri som bakar ekologiskt surdegsbröd. Namnet är Brukets godaste och ligger vid Not quite i Fengersfors.

En av eldsjälarna hos Brukets godaste är Sandra Ottosson som har stor kunskap och brinnande intresse för ekologisk mat och odling. Hon erbjuder även kurser i surdegsbakning som är mycket uppskattade. Vid invigningen i höstas lyckades jag vara med och fick njuta av en härlig tillställning och magisk atmosfär.

Väl värt ett besök.

 

Jag är varmt tacksam för alla underbara människor som jag får möta och ha runt omkring mig!